publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU
- Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kalmut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
- Korýši (a výrobky z nich)
- Vejce (a výrobky z nich)
- Ryby (a výrobky z nich)
- Pozemnice olejná (arašídy) (a výrobky z nich)
- Sojové boby (a výrobky z nich)
- Mléko (a výrobky z něj)
- Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
- Celer (a výrobky z něj)
- Hořčice (a výrobky z ní)
- Sezamová semena (sezam) (a výrobky z nich)
- Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2)
- Vlčí bob (a výrobky z něj)
- Měkkýši (a výrobky z nich)