Seznam alergenů

publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU 

1

Obiloviny obsahující lepek

(pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kalmut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)

2

Korýši

(a výrobky z nich)

3

Vejce

(a výrobky z nich)

4

Ryby

(a výrobky z nich)

5

Pozemnice olejná (arašídy)

(a výrobky z nich)

6

Sojové boby

(a výrobky z nich)

7

Mléko

(a výrobky z něj)

8

Skořápkové plody

(mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)

9

Celer

(a výrobky z něj)

10

Hořčice

(a výrobky z ní)

11

 Sezamová semena (sezam)

(a výrobky z nich)

12

 Oxid siřičitý a siřičitany

v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2)

13

Vlčí bob

(a výrobky z něj)

14

 Měkkýši

(a výrobky z nich)